Цела апликација писана је у Р програмском језику превасходно уз помоћ библиотеке shiny. Код који можете да преузмете са следећег линка (https://github.com/Centarzaodrzivezajednice/Projektno-sufinansiranje-medija) – подељен је у 3 дела: обрада самих података, UI (усер интерфаце) који се односи на дефинисање изгледа саме апликације и сервер дела где се заправо креира интерактивност и повезаност различитих делова апликације. Делови означени са # представљају коментаре који објашњавају шта који део кода ради. То треба да олакша разумевање кода. Сам код и подаци могу да се преузму под лиценцом Creative Commons Zero v1.0 Universal. Иако је ово најотворенија могућа лиценца, заиста бисмо волели, ако будете користили податке или код за веб апликацију, да нас о томе обавестите како би могли да пратимо њену даљу употребу у развој и за то вам се унапред захваљујемо.
Поред кода за израду саме апликације, имате прилику да такође преузмете и код који је коришћен за израду онлине верзије публикације https://projektnosufinansiranjehtmlpublikacija.netlify.app/ (фајлови Index.html и Index.Rmd), а која ће се ажурирати уколико дође до промене података. То је још један начин на који желимо да подржимо потпуну транспарентност и репродуцибилност истраживања у овој области са крајњим циљем да и други могу допринети побољшању и апликације и саме анализе. Сигурни смо да заједничким напорима са отвореним приступом можемо овај процес учинити значајно бољим.


  • Резултати конкурса за пројектно суфинансирања медијских садржаја
    Центар за одрживе заједнице
    Пред вама су подаци о резултатима конкурса за пројектно суфинансирање медијског садржаја у Републици Србији који су организовани у периоду од 2015. до 2020. године. Предмет…
    Сазнај више

Дискусија између организације и заједнице о овом скупу података.