Апликација Таблета - Табл@а - Naopa.co doo Шабац

Објављено 07. фебруар 2020.

Владимир Атанцковић

1 примера употребе

Информације

Публикација

  • agencija-za-lekove
  • alims
  • farmacija
  • humani-lekovi
  • lekovi
  • medicinska-oprema
  • medicinska-sredstva
  • registar-lekova
  • terapija
  • zdravlje

Интеграција

Пермалинк

Опис

Да ли сте знали да према појединим изтраживањима 62-65% људи не узима своју терапију на време или не узима у прописаној дози? Јако је битно придржавање прописаних упутстава и доза које лекар препише.

Апликација Таблета - Tabl@a - помаже Вама и Вашој породици да терапију узимате на време.

Динамичан живот и послови у савременом добу често учине да заборавимо да ми или неко од наших најмилијих узме своју терапију на време или не узме дозу коју је лекар прописао.

Изузетно је важно доследно узимати терапију на време и у дози како је ваш лекар преписао, јер једино исправно узета терапија има потпуно дејство.

Апликација Таблета је савремена мобилна платформа која вам омогућава да лако и једноставно ажурирате податке о вашим терапијама или терапијама чланова ваше породице, чак брине и о терапијама за вашег кућног љубимца.

Поред наведених функција прати и колико је остало лека у терапији и опомиње када треба да извршите докупљивање. Помаже корисиницима/пацијентима да пронађу најближу апотеку и СМС поруком или позивом провере да ли има лек који им је потребан или да евентуално у апотеци добију додатне информације и савете везане за своју терапију, а све то без одласка у апотеку и изгубљеног времена за проналажење контакта и слично. Самим тим желели смо да уз помоћ апликације на првом месту свим корисницима/пацијентима олакшамо живот у ово "брзо" време тако што ћемо их додатно приближити ка апотекама, лекарима, фармацеутским кућама...

У апликацији ћете пронаћи и комплетну базу лекова (како хуманих, тако и за кућне љубимце и животиње) са свим упутствима и саставима лека, где смо користили отворене податке Агенције за лекове и медицинска средства Републике Србије - АЛИМС.

Коришћење апликације од стране старије популације смо решили тако што ви можете унети комплетне терапије за ваше чланове породице (маме, баке, деке, па и децу) и кад добијете обавештење, популарно нотификацију, да треба да узму своју терапију једним кликом ви њих обавештавате СМС поруком, а да они не морају ни имати инсталирану апликацију, а ни паметан телефон.

Кроз апликацију, такође, можете, без лутања по сајтовима и претрагама, једноставно пријавити нежељено дејство лека директно АЛИМС-у - Агенцији за лекове и медицинска срества Републике Србије, као и пронаћи квалитетан видео блог, где наши еминентни лекари, фармацеути и стручњаци пружају савете из области превенције и здравствене заштите, али и квалитетне и тачне информације о обољењима и употреби одређених врста терапија.

Корисници/пацијенти који у својим терапијама имају субкутан ињекције кроз апликацију могу пратити коришћење и "ротирање" места како им апликација саветује где аплицирају субкутан ињекцију, као и пратити ниво бола, промене на кожи и слично, а све то касније послати лекару као извештај. Све здравствене параметре (од тежине, шећера у крви, крвног притиска, крвне слике и слично) можете уносити кроз апликацију и пратити промене, као и да ли су у оквиру "граничних" вредности здраве особе.

Поред поменутих функција у апликацији такође захваљујући отовреним подацима Републике Србије можете пронаћи и ниво, стање и тип алергена за градове где се врши мерење истих.

Поносни смо и на функцију да једним кликом на адресу електронске поште Вашег лекара или вама или вашем фармацеуту можете послати комплетан извештај како сте користили терапије и које сте користили (да ли сте узимали на време, колико сте каснили и када...), како сте аплицирали субкутан ињекције, као и све здравствене параметре у току или по узимању терапије...

Срећа и здравље су најважнији у животу. Сви заслужују да буду здрави и срећни. Бригом о здрављу бринете о себи, о вашој срећи и срећи ваше породице и ваших најмилијих. Апликација Таблета је ту да вам помогне да будете што здравији, а она данас не би могла да буде толико корисна и добра и да је свакодневно преко 5000 и више корисника и пацијената користи да није било отворених података Републике Србије и Агенције за лекове и медицинска средства Републике Србије!

Апликација је потпуно бесплатна за две најпопуларније платформе и можете је пронаћи на адресама:

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tableta
Apple App Store: https://apps.apple.com/us/app/tableta-tabl-a/id1458387739?ls=1

Тим Табл@а - "Naopa.co" Шабац

Коришћени скупови података 2

Дискусија између власника и заједнице око овог примера употребе.

Још примера употребе

Открите још примера употребе.