Унос стамбених заједница у OpenStreetMap пројекат

Објављено 14. март 2021.

Branko Kokanovic

4 примера употребе

Информације

Публикација

  • openstreetmap

Интеграција

Пермалинк

Опис

После анализе стамбених заједница, урађен је унос недостајућих зграда, као и исправка постојећих зграда у OpenStreetMap (OSM) пројекту да боље одговарају отвореним подацима. Такође је урађена и funnel анализа стања ствари пре и после сређивања. Овом приликом је одабрана и једна општина (Нови Београд) где је урађено 100% поклапање (тако да су све стамбене заједнице из отворених података унете и постоје у OSM-у, али и обрнуто - све стамбене заједнице из OSM-а постоје у отвореним подацима). Више детаља на објављеном блогу.

Примера ради, ова два funnel-а показују како и колико је поправљен OSM на основу ових података у 2 месеца, на примеру Београда:

Овај funnel представља колико података постоји у OSM-у, где их губимо и колико смо напредовали у претходна 2 месеца. Први ред су отворени подаци (100% по дефиницији), други ред је колико зграда је нађено у OSM-у, трећи колико су од тих зграда way-ови (а не node-ovi или relation-и), четврти колико је од тих way-ова таговано као „building”. Пети и последњи ред је колико их је таговано као „building=apartments”.

Такође, пошто је Нови Београд урађен у потпуности, ова изгенерисана мапа приказује разлику стамбених заједница и других типова зграда на овој општини:

Више имплементационих детаља, остале графике и мапе можете да видите на објављеном блогу.

Коришћени скупови података 1

Дискусија између власника и заједнице око овог примера употребе.

Још примера употребе

Открите још примера употребе.