Висок крвни притисак, холестерол, главобоља - на жалост, свакодневица многих од нас. Ови, као и други, много озбиљнији здравствени проблеми, захтевају редовно узимање прописане терапије, док данашњи ужурбани темпо живота чини да се та терапија све чешће заборави.

Идеја за апликацију Подсетник за лек потекла је од колеге који често заборавља да узме своју терапију. Без обзира што он свој лек узима само једном дневно, у константној гужви и уз много обавеза, и та једна доза уме да буде заборављена. Испробао је много апликација, али ниједном није био задовољан - нису довољно “наметљиве”, односно превише су пасивне, те је терапија поново често бивала заборављена. На крају би се увек вратио коришћењу основног аларма на телефону, који је функционисао боље од споменутих апликација. Зато је са нама поделио идеју за нову апликацију, која за циљ има да корисника подсети када треба да узме лек, и да не одустаје док се то и не деси.

 • Апликација садржи базу свих медикатената тренутно регистрованих у Србији - довољно је унети део имена лека и изабрати из листе;
 • Омогућава једноставно одређивање дозе, времена и трајања терапије;
 • Могуће је додати напомену уз било који лек или терапију;
 • Дневник терапије приказује све информације од важности на једном месту.

Апликација се може бесплатно преузети са Андроид продавнице:
https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.podsetnik.lek

А недавно је завршен и припадајући веб сајт:
https://lek.podsetnik.rs/

Велики поздрав од Future Forward екипе!


 • Регистар лекова за употребу у хуманој медицини
  Агенција за лекове и медицинска средства Србије
  Ажуриран списак регистрованих лекова за употребу у хуманој медицини
  Сазнај више

Дискусија између организације и заједнице о овом скупу података.