Објављено 14. јануар 2019.

Представљање Изазова отворених података

Све објаве

Представљање Изазова отворених података

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) позива све заинтересоване на догађаје у вези са Конкурсом у решавању изазова базираним на отвореним подацима. Догађај поводом изазова „Упознајте општине у Србији” биће организован 18. јануара са почетком у 15 часова, а 22. јануара 2019. године од 14 часова биће организован догађај поводом изазова „Информисање грађана о нивоима и променама електромагнетског поља”. Оба догађаја одржаће се у Стартит центру у Београду, Савска бр. 5.

Циљ догађаја је да на једном месту окупи tech заједницу, која поседује техничке вештине за употребу отворених података, као и оне који препознају вредност података и имају идеју за изазов, али нису сигурни како би решење могло да се развије.

До 28. фебруара 2019. године своје идеје на изазов могу пријавити привредни субјекти, удружења, научно-истраживачке установе, и појединци. Најбоље идеје ће бити награђене буџетом за развој и имплементацију решења у вредности до 10.000 америчких долара. Више детаља о конкурсу доступно је на линку.

Заинтересовани за први догађај могу потврдити свој долазак до 17. јануара на следећем линку.

Заинтересовани за други догађај могу потврдити свој долазак до 21. јануара преко следећег линка.

За евентуална питања или недоумице позивамо вас да нас контактирате путем мејла datachallenge.rs@undp.org .