Објављено 30. август 2018.

Конкурс у области отворених података

Све објаве

Позив на инфо сесију поводом Конкурса у области отворених података

Београд, 30. август 2018. године: Канцеларија за информационе технологије и електронску управу у партнерству са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), ради детаљнијег представљања Конкурса у области отворених података, позива све заинтересоване организације цивилног друштва, медије и државне високошколске установе да учествују у инфо сесији, која ће се одржати 05. септембра у 15 h, у Стартит Центру Београд, у Савској бр.5.

Конкурс има за циљ да допринесе изградњи екосистема отворених података у Србији, кроз подстицање коришћења отворених података јавних институција, промоцију различитих примена и користи отворених података, као и изградњу капацитета различитих циљних група за обраду и креативну употребу отворених података.

Овим конкурсом предвиђена је подршка пројектима који би допринели једној од три различите области:

  1. Поновна употреба отворених података
  2. Изградња заједнице и промоција
  3. Изградња капацитета за употребу отворених података (обуке).

Крајњи рок за доставу пријава на конкурс је 30. септембар 2018.године, до поноћи, а пријаве се подносе електронским путем на адресу grants.rs@undp.org.

На овом линку можете преузети сва документа везана за конкурс у области отворених података, а за више информација о самом конкурсу, посетите www.rs.undp.org/konkurs-otvorenipodaci.

Заинтересовани за инфо сесију могу да пријаве своје учешће на grants.rs@undp.org до 4. септембра, са насловом поруке "Пријава за инфо сесију", а наводећи име и презиме, као и назив организације/високошколске установе.
Конкурс се спроводи у оквиру пројекта "Отворени подаци – отворене могућности", који подржава Светска банка, Фонд за добру управу Уједињеног краљевства (GGF) и Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).